Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-04 18:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-kan-funktionshindrade-rosta-och-bli-valda-2022/

DN Debatt

DN Debatt. ”Så kan funktionshindrade rösta och bli valda 2022”

Det finns en rad brister när det gäller att personer med funktionsvariationer ska ha likvärdiga möjligheter att praktiskt delta i politiken: Otillgängliga vallokaler, otillgänglig information och att lokaler som inte är anpassade används för nämndsammanträden och politiska möten, skriver Olle Wästberg.
Det finns en rad brister när det gäller att personer med funktionsvariationer ska ha likvärdiga möjligheter att praktiskt delta i politiken: Otillgängliga vallokaler, otillgänglig information och att lokaler som inte är anpassade används för nämndsammanträden och politiska möten, skriver Olle Wästberg. Foto: Henrik Isaksson/TT

DN DEBATT 16/1.

Olle Wästberg: Om politiska sammanträden kan fortsätta hållas på distans efter pandemin kan det underlätta för funktionsvarierade.

Det finns stark anledning att inför valet 2022 öppna upp för människor med funktionsnedsättning att i högre grad rösta och också delta och bli representerade i politiken.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in