Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 17:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-kan-funktionshindrade-rosta-och-bli-valda-2022/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så kan funktionshindrade rösta och bli valda 2022”

Det finns en rad brister när det gäller att personer med funktionsvariationer ska ha likvärdiga möjligheter att praktiskt delta i politiken: Otillgängliga vallokaler, otillgänglig information och att lokaler som inte är anpassade används för nämndsammanträden och politiska möten, skriver Olle Wästberg.
Det finns en rad brister när det gäller att personer med funktionsvariationer ska ha likvärdiga möjligheter att praktiskt delta i politiken: Otillgängliga vallokaler, otillgänglig information och att lokaler som inte är anpassade används för nämndsammanträden och politiska möten, skriver Olle Wästberg. Foto: Henrik Isaksson/TT

DN DEBATT 16/1.

Olle Wästberg: Om politiska sammanträden kan fortsätta hållas på distans efter pandemin kan det underlätta för funktionsvarierade.

Det finns stark anledning att inför valet 2022 öppna upp för människor med funktionsnedsättning att i högre grad rösta och också delta och bli representerade i politiken.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.