Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-02 22:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-kan-hatet-pa-natet-stoppas-med-nya-lagar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så kan hatet på nätet stoppas med nya lagar”

"Vi föreslår en bestämmelse om olaga integritetsintrång som gör det tydligt att bland annat spridning av sexfilmer och mycket privata uppgifter om sjukdomar är straffbart", skriver artikelförfattaren.
Foto: FREDRIK SANDBERG TT

Utredningsförslag. Gör det straffbart att sprida bilder eller uppgifter om sexualliv och hälsotillstånd. Hatiska yttranden ska kunna straffas som ofredande. Utvidga straffansvaret för den som tillhandahåller en elektronisk anslagstavla. Det är några av våra förslag för att förbättra straffskyddet för integriteten, skriver utredaren Gudrun Antemar.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.