Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 16:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-kan-hemtjansten-bli-tryggare-och-sakrare/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så kan hemtjänsten bli tryggare och säkrare”

För att säkerställa en trygg och säker hemtjänst av god kvalitet menar jag att det i lagstiftningen ska införas ett krav på omsorgskontakt i hemtjänsten med yrkes­titeln undersköterska, skriver Barbro Westerholm (L).
För att säkerställa en trygg och säker hemtjänst av god kvalitet menar jag att det i lagstiftningen ska införas ett krav på omsorgskontakt i hemtjänsten med yrkes­titeln undersköterska, skriver Barbro Westerholm (L). Foto: Lotta Härdelin

DN DEBATT 27/11.

Barbro Westerholm (L): I dag överlämnar jag till regeringen ett utredningsförslag om en fast omsorgskontakt i hemtjänsten.

Allt fler äldre får hemtjänstinsatser från flera olika aktörer. Men brister i samordningen gör att omsorgstagare och deras anhöriga känner otrygghet. Förslaget ska öka tryggheten för äldre och deras anhöriga.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.