Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-18 11:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-kan-miljardlackaget-fran-valfarden-minskas/

DN Debatt

DN Debatt. ”Så kan miljardläckaget från välfärden minskas”

Träffsäkrare system och minskat läckage är viktigt för att upprätthålla förtroende för välfärdssystemen och för välfärdssamhället i stort, skriver Sven-Erik Österberg.
Träffsäkrare system och minskat läckage är viktigt för att upprätthålla förtroende för välfärdssystemen och för välfärdssamhället i stort, skriver Sven-Erik Österberg. Foto: Sven Lindwall/TT

DN DEBATT 12/12. Sedan 2005 har runt 300 miljarder kronor betalats ut felaktigt från våra välfärdssystem, enligt våra studier. Trots de stora summorna finns i dag inte något långsiktig arbete för att motverka detta. Inte heller sker någon samlad uppföljning. Vi lämnar nu till regeringen förslag på en rad angelägna åtgärder för att minska läckaget, skriver Sven-Erik Österberg, ordförande för Delegationen för korrekta utbetalningar från välfärdssystemen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in