Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-28 20:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-kan-miljardlackaget-fran-valfarden-minskas/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så kan miljardläckaget från välfärden minskas”

Träffsäkrare system och minskat läckage är viktigt för att upprätthålla förtroende för välfärdssystemen och för välfärdssamhället i stort, skriver Sven-Erik Österberg.
Foto: Sven Lindwall/TT

DN DEBATT 12/12. Sedan 2005 har runt 300 miljarder kronor betalats ut felaktigt från våra välfärdssystem, enligt våra studier. Trots de stora summorna finns i dag inte något långsiktig arbete för att motverka detta. Inte heller sker någon samlad uppföljning. Vi lämnar nu till regeringen förslag på en rad angelägna åtgärder för att minska läckaget, skriver Sven-Erik Österberg, ordförande för Delegationen för korrekta utbetalningar från välfärdssystemen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.