Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-30 01:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-kan-oppositionen-ta-makten-i-belarus/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så kan oppositionen ta makten i Belarus”

När demonstrationerna efter valet tycktes vara på upphällningen, efter det övervåld de mötte från statens sida, var det kvinnorna som klev fram och såg till att de fortsatte, skriver artikelförfattarna. Bilden från en demonstration i Minsk häromdagen.
Foto: TT

DN DEBATT 22/8.

Li Bennich-Björkman och Sofie Bedford: Avgörande är inte hur många som protesterar, utan om det finns ett kollektiv som kan ta över.

Personer med politiskt-pragmatiskt sinnelag, med tydliga idéer om vad som ska göras och som kan genomföra sitt program snabbt, skriver forskarna .

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.