Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-09 07:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-kan-regeringen-ta-storre-ansvar-for-styrning-av-varden/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så kan regeringen ta större ansvar för styrning av vården”

Vårdprofessionerna behöver stärkas genom ökat handlingsutrymme, ökat stöd och mindre byråkrati. Detta bör även riktas till patienterna, med personcentrerad vård och ökat patientinflytande, skriver Louise Bringselius.
Foto: Mikael Fritzon/TT

DN DEBATT 11/2.

Forskaren Louise Bringselius: Coronapandemin har blottlagt problemen. Det är nu nödvändigt att regeringen äntligen tar frågan på allvar.

Ett fullständigt förstatligande av hälso- och sjukvården är inte realistiskt. Lösningen ligger i centralisering i form av ökad statlig styrning på vissa områden och decentralisering i form av stärkta professioner med ökat handlingsutrymme på lokal nivå.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.