Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 01:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-kan-skolbetygen-bli-mer-rattvisa/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så kan skolbetygen bli mer rättvisa”

Betygsinflation och olikvärdig betygssättning måste motverkas då de urholkar betygssystemets trovärdighet, leder till orättvis betygssättning och i förlängningen till ett orättvist urvalssystem, skriver Jörgen Tholin.
Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 17/8.

Regeringens utredare Jörgen Tholin: inför ämnesbetyg i gymnasiet, kompensatorisk betygssättning och ytterligare ett underkänt betyg.

Jag föreslår i dag i mitt betänkande ett antal förändringar av betygssystemet. Jag lyfter även fram några insatser som kan motverka betygsinflation och olikvärdig betygssättning.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.