Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-28 11:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-kan-svensk-produktion-av-biogas-oka-sju-ganger/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så kan svensk produktion av biogas öka sju gånger”

Naturvårdsverket bedömer att behovet av biodrivmedel till transportsektorn kommer att öka från dagens ungefär 20 TWh till 40 TWh, varav biogas kan utgöra en del, skriver Åsa Westlund.
Foto: Claudio Bresciani/TT

DN DEBATT 18/12. I dag överlämnas Biogasmarknadsutredningen till regeringen och Anders Ygeman (S). Ett centralt förslag är att Sverige ska besluta om ett produktionsmål för biogas på 10 TWh till 2030. Den samhällsekonomiska nyttan skulle vida överstiga de offentliga kostnaderna och klimatutsläppen skulle minska kraftigt, skriver Åsa Westlund.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.