Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-25 16:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-kan-svenska-foretag-ga-fore-mot-fossilfri-ekonomi/

DN Debatt

DN Debatt. ”Så kan svenska företag gå före mot fossilfri ekonomi”

Nu när världens största ekonomier, USA och Kina, ställer sig bakom det globala klimatavtalet bedömer vi att de kommersiella möjligheterna växer för företag som ligger långt fram i klimatarbetet, skriver artikelförfattarna. Bilden från undertecknandet av Parisavtalet i december 2015.
Nu när världens största ekonomier, USA och Kina, ställer sig bakom det globala klimatavtalet bedömer vi att de kommersiella möjligheterna växer för företag som ligger långt fram i klimatarbetet, skriver artikelförfattarna. Bilden från undertecknandet av Parisavtalet i december 2015. Foto: Francois Mori TT

Parisavtalet börjar gälla i dag 4 november. Våra företags klimatarbete har hittills varit lönsamt. För att våga investera för nästa steg i den växande fossilfria ekonomin krävs nu en politik som gynnar svenska företags klimatsatsningar med målet utsläpp nära noll år 2030, skriver företrädare för företagen i Hagainitiativet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in