Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-30 09:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-kan-sverige-oka-antalet-elbilar-till-en-miljon-ar-2030/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så kan Sverige öka antalet elbilar till en miljon år 2030”

Elbilar kommer främst att laddas vid start och slutdestinationer, så kallad destinationsladdning. Klimatklivet, som är mycket bra, bör därför ersättas med ett fast stöd per laddstation till fastighetsägare, skriver artikelförfattarna.
Foto: Anette Nantell

För att nå målet att minska koldioxidutsläppen med 70 procent till 2030 krävs att antalet elbilar i Sverige ökar från 31 000 till 1 miljon. Vi föreslår tio konkreta åtgärder för hur Sverige kan få till en smart utbyggnad av laddinfrastruktur och skynda på omställningen av företagsägda bilflottor, skriver Magnus Hall och Susanna Hurtig, Vattenfall.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.