Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-12 12:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-kan-sverige-ta-tillbaka-sitt-hogteknologiska-forsprang/

DN Debatt

DN Debatt. ”Så kan Sverige ta tillbaka sitt högteknologiska försprång”

Införande av världens högsta marginalskatt på arbete, förslaget om vinstförbud i välfärdssektorn och utvisningar av kompetensinvandrare är exempel på hur den rödgröna regeringen försvagar vår konkurrenskraft. Så kan vi inte i fortsätta, skriver Jan Björklund och Mats Persson.
Införande av världens högsta marginalskatt på arbete, förslaget om vinstförbud i välfärdssektorn och utvisningar av kompetensinvandrare är exempel på hur den rödgröna regeringen försvagar vår konkurrenskraft. Så kan vi inte i fortsätta, skriver Jan Björklund och Mats Persson. Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 23/8. I början av 2000-talet var Sverige ett föregångsland när det gäller produktivitet samt forskning och utveckling. Men nu tappar Sverige sin tätposition. Vi föreslår i dag ett reformpaket för att fler högteknologiska företag ska flytta till och växa i Sverige, skriver Jan Björklund (L) och Mats Persson (L).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in