Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-27 13:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-kan-sverige-ta-tillbaka-sitt-hogteknologiska-forsprang/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så kan Sverige ta tillbaka sitt högteknologiska försprång”

Införande av världens högsta marginalskatt på arbete, förslaget om vinstförbud i välfärdssektorn och utvisningar av kompetensinvandrare är exempel på hur den rödgröna regeringen försvagar vår konkurrenskraft. Så kan vi inte i fortsätta, skriver Jan Björklund och Mats Persson.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 23/8. I början av 2000-talet var Sverige ett föregångsland när det gäller produktivitet samt forskning och utveckling. Men nu tappar Sverige sin tätposition. Vi föreslår i dag ett reformpaket för att fler högteknologiska företag ska flytta till och växa i Sverige, skriver Jan Björklund (L) och Mats Persson (L).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.