Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-03 21:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-kan-sverige-vanda-trenden-for-hogteknologiska-sektorn/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så kan Sverige vända trenden för högteknologiska sektorn”

2.200 anställda på Ericsson varslades om uppsägning i förra veckan, varav 400 i Katrine­holm där fabriken läggs ned. ”Kompetensbasen för avancerad och kunskapsintensiv industri riskerar att urholkas”, skriver debattören.
Foto: TT

Stärk kompetensen. När jobb försvinner i Sveriges högteknologiska företag blir ­effekterna stora i andra delar av näringslivet och samhället. Men den negativa trenden är ingen naturlag. Nu krävs högskolereformer, incitament för vidareutbildning och ­satsning på teknikintensivt nyföretagande, skriver Pontus Braunerhjelm, KTH.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.