Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 08:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-kan-vi-minska-kostnaden-for-flyktingmottagandet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så kan vi minska kostnaden för flyktingmottagandet”

”Jag tänker varken hålla fast vid en politik som inte fungerar eller acceptera beslut som inskränker asylrätten”, skriver Göran Hägglund.
”Jag tänker varken hålla fast vid en politik som inte fungerar eller acceptera beslut som inskränker asylrätten”, skriver Göran Hägglund. Foto: Jonas Lindkvist

Tre förslag. Vi måste lyssna till människors oro och ta oss an de utmaningar som en kraftigt ökad invandring för med sig. Med lägre bidrag, tillfälliga uppehållstillstånd och snabbare avslagsprocess för säkra länder kan vi minska kostnaderna utan att ­inskränka asylrätten, skriver Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.