Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-04 04:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-kunde-s-gora-upp-med-de-borgerliga-om-nittiotalskrisen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så kunde S göra upp med de borgerliga om nittiotalskrisen”

Att Socialdemokraterna kunnat göra upp med de borgerliga om ekonomin borde finnas i deras bakgrundstänkade i dagarnas regeringssamtal, skriver Olle Wästberg. Bilden från presskonferensen i september 1992 då Olof Johansson (C), Bengt Westerberg (FP), Carl Bildt (M) och Ingvar Carlsson (S) presenterar det framförhandlade krispaktetet.
Att Socialdemokraterna kunnat göra upp med de borgerliga om ekonomin borde finnas i deras bakgrundstänkade i dagarnas regeringssamtal, skriver Olle Wästberg. Bilden från presskonferensen i september 1992 då Olof Johansson (C), Bengt Westerberg (FP), Carl Bildt (M) och Ingvar Carlsson (S) presenterar det framförhandlade krispaktetet. Foto: Björn Lundberg/TT

DN DEBATT 4/10. År 1992 gjorde Socialdemokraterna, ledda av Ingvar Carlsson, upp med den borgerliga regeringen om ett omfattande besparingsprogram för att lösa nittiotalskrisen. För Sveriges skull, men också för att hålla Ny Demokrati borta från inflytande. Det är visserligen 26 år sedan, men de visade att det kan vara rimligt att göra upp, skriver Olle Wästberg.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in