Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-30 00:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-lade-forskarsamhallet-grunden-for-trumpismen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så lade forskarsamhället grunden för Trumpismen”

Det är en märklig tid att vara forskare i. Nästan vilka kolleger man än talar med såväl i Sverige som utomlands så hamnar samtalet mycket snabbt på en fråga – Donald Trump, skriver Bo Rothstein.
Foto: Evan Vucci/AP

DN DEBATT 13/4. Kunskapsrelativism, identitetshysteri och politisk cynism driven av ekonomiskt tänkande har skapat en häxbrygd som verkar som ett gift i samhällskroppen. De budskap som Trump och hans likar torgför har därför kunnat vinna brett gehör. Den akademiska världens klagosång är berättigad, men man borde börja med att syna sig själva, skriver Bo Rothstein.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.