Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-30 12:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-ska-centern-bli-en-tydlig-kraft-i-alliansregeringen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så ska Centern bli en tydlig kraft i alliansregeringen”

Anders W Jonsson.
Foto: Fredrik Persson / Scanpix

Centerpartiet ska vara en del av människors vardag och samtidigt vara drivande i den svenska idédebatten. Det krävs mod och nytänkande i utbildningsväsendet. Skattesystemet måste reformeras från grunden – första steget bör vara att avskaffa värnskatten. Sverige ska bli bäst på att styra över till förnybar energi. Jag vill utreda avskaffandet av laglotten vid arv och öka valfrihet och företagande i äldreomsorgen. Frågan om välfärdens finansiering behöver ett svar. Precis som vi i samförstånd gjorde i pensionsfrågan vill jag att en kommission, till valet 2014, lämnar förslag på frågan om välfärdens finansiering, skriver partiledarkandidaten Anders W Jonsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.