Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-29 14:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-ska-dodsfall-och-ohalsa-forebyggas-i-arbetslivet/

DN Debatt

DN Debatt. ”Så ska dödsfall och ohälsa förebyggas i arbetslivet”

”Arbetsmiljöverket får nu, tillsammans med andra berörda myndigheter, i uppdrag att lämna förslag på olycksförebyggande åtgärder för arbetstagare som arbetar på och vid väg”, skriver arbetsmarknadsminister Ylva Johansson.
”Arbetsmiljöverket får nu, tillsammans med andra berörda myndigheter, i uppdrag att lämna förslag på olycksförebyggande åtgärder för arbetstagare som arbetar på och vid väg”, skriver arbetsmarknadsminister Ylva Johansson. Foto: Janerik Henriksson TT

Ny strategi. Jobbet kan göra oss sjuka eller leda till skador, i värsta fall med dödlig utgång. Tempot har ökat och kvinnor drabbas särskilt hårt av stressrelaterad ohälsa. För att vända utvecklingen har regeringen tagit fram en ny arbetsmiljöstrategi i samråd med arbetsmarknadens parter, skriver arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in