Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-10 08:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-ska-fler-arbetslosa-fa-jobb-och-aldreomsorgen-starkas/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så ska fler arbetslösa få jobb och äldreomsorgen stärkas”

Det har funnits en oro för om den redan hårt ansträngda äldreomsorgen har plats för personer utan lång erfarenhet eller utbildning. Den oron tar regeringen på allvar, skriver artikelförfattarna.
Foto: TT

Höstbudgeten. Regeringen förbättrar nu extratjänsterna i äldreomsorgen. Parterna är överens med regeringen om att anställa personer utan lång erfarenhet eller utbildning för enklare uppgifter på äldreboenden. Därmed stärks möjligheterna för arbetslösa att få jobb inom välfärden, skriver statsråden Ylva Johansson (S) och Åsa Regnér (S).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.