Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-03 05:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-ska-fler-barn-fa-ratt-till-personlig-assistans/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så ska fler barn få rätt till personlig assistans”

Under ett antal år har det blivit allt svårare att få rätt till personlig assistans. Minskningen utgörs nästan till hälften av barn, skriver artikelförfattarna.
Under ett antal år har det blivit allt svårare att få rätt till personlig assistans. Minskningen utgörs nästan till hälften av barn, skriver artikelförfattarna. Foto: Sam Edwards/TT

DN DEBATT 26/5.

Regeringsutredaren Fredrik Malmberg: Vi föreslår reformer för totalt 2,7 miljarder kronor. Förbättringarna för barn är 1,3 miljarder.

Förändrad praxis har lett till att många – framför allt barn – inte längre får personlig assistans. I vår utredning, som är en del av januariavtalet, föreslår vi reformer för barn och vuxna med stora och varaktiga funktionsnedsättningar.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.