Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-05 19:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-ska-s-ater-bli-centrum-i-den-svenska-politiken/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så ska S åter bli centrum i den svenska politiken”

Thomas Östros om en S-politik för framtiden: Sverige behöver en ny skattereform som ger oss internationellt konkurrenskraftiga skatter. För att socialdemokratin ska vara en relevant kraft i framtiden måste vi åter bli företrädare för dem som jobbar. Vi ska grunda vår politik på tidlösa värderingar, till exempel att det ska löna sig att arbeta och att Sverige ska konkurrera med kunskap. Men metoderna måste omprövas och det krävs strukturella reformer av det svenska samhället, bland annat en ny skattereform som bygger på enkelhet, likformighet och breda skattebaser. Drivkrafter för arbete, sparande och företagsamhet är centrala. Socialdemokratin ska inte flytta på sig för att andra gör det. Vi ska vara centrum i svensk politik – med hjärtat till vänster, skriver Thomas Östros.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.