Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-06 04:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-ska-sjukvardens-och-apotekens-beredskap-starkas/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så ska sjukvårdens och apotekens beredskap stärkas”

I dag finns inga krav på apotek att upprätthålla verksamhet i kris och krig. Utredningen föreslår därför att det ska inrättas beredskapsapotek med geografisk spridning över hela landet, skriver Åsa Kullgren
Foto: Gorm Kallestad/TT

DN DEBATT 31/3.

Regeringsutredaren Åsa Kullgren: I händelse av kris och krig riskerar patienter och hälso- och sjukvården att stå utan läkemedel med mera.

I dag är försörjningskedjan för läkemedel och sjukvårdsprodukter sårbar. I ett delbetänkande som jag i dag överlämnar till socialminister Lena Hallengren föreslår jag omfattande åtgärder för att stärka försörjningsberedskapen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.