Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-03 03:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-ska-sverige-gora-skillnad-i-sakerhetsradet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så ska Sverige göra skillnad i säkerhetsrådet”

Utrikesminister Margot Wallström och FN-ambassadör Olof Skoog kramas i FN:s generalförsamling efter tisdagens omröstning om vilka länder som ska få en icke-permanent plats i säkerhetsrådet 2017-18.
Foto: Pontus Lundahl TT

Sverige inröstat. Platsen i FN:s säkerhetsråd är en stor seger för svensk utrikespolitik och svensk diplomati. Vi är förvissade om att det ligger i vårt intresse att som ett litet, öppet och omvärldsberoende land bidra till och slå vakt om den internationella ordning där FN och dess säkerhetsråd är kärnan, skriver utrikesminister Margot Wallström (S).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.