Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-06 18:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-ska-unga-man-i-riskzonen-formas-att-avsta-fran-brott/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så ska unga män i riskzonen förmås att avstå från brott”

Ny rapport från regeringsutredare: 5 000 pojkar och unga män i utsatta bostadsområden riskerar att hamna i kriminella grupperingar. Samhället satsar stora polisiära resurser mot grov organiserad brottslighet. På samma sätt behöver vi starka och uthålliga satsningar på det förebyggande området. Min bedömning är att det totalt i landet finns cirka 5 000 ungdomar som utgör rekryteringsbas för den organiserade brottsligheten. För att förebygga nyrekryteringen föreslår jag särskilda sociala insatsgrupper i varje kommun. Det handlar om konkreta åtgärder på individnivå. Jag föreslår också att nyckelaktörerna – socialtjänsten, skolan och polisen – får en lagstadgad skyldighet att stödja ungdomarnas föräldrar, skriver Carin Götblad.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.