Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-28 06:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-ska-vi-driva-pa-for-att-eu-ska-behalla-klimatledningen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så ska vi driva på för att EU ska behålla klimatledningen”

EU:s utsläppssystem är trots brister en förebild för världen som det största ekonomiska området med ett pris på utsläpp, skriver debattörerna. En grundtanke är att främja förnybar energi. Här solpaneler på taket till en stormarknad i Montpellier i Frankrike.
Foto: Claude Paris/AP

Förnybart måste löna sig. EU:s utsläppssystem är en global förebild. Därför spelar EU-valet en nyckelroll för FN:s klimatförhandlingar. Men utsläppsrätterna är för många och för billiga. Vårt krav är att 2 miljarder ton skrotas. MP:s strategi är däremot dömd att misslyckas, skriver Annie Lööf och Kent Johansson (C).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.