Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-08 03:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-ska-vi-driva-pa-for-att-eu-ska-behalla-klimatledningen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så ska vi driva på för att EU ska behålla klimatledningen”

EU:s utsläppssystem är trots brister en förebild för världen som det största ekonomiska området med ett pris på utsläpp, skriver debattörerna. En grundtanke är att främja förnybar energi. Här solpaneler på taket till en stormarknad i Montpellier i Frankrike.
EU:s utsläppssystem är trots brister en förebild för världen som det största ekonomiska området med ett pris på utsläpp, skriver debattörerna. En grundtanke är att främja förnybar energi. Här solpaneler på taket till en stormarknad i Montpellier i Frankrike. Foto: Claude Paris/AP

Förnybart måste löna sig. EU:s utsläppssystem är en global förebild. Därför spelar EU-valet en nyckelroll för FN:s klimatförhandlingar. Men utsläppsrätterna är för många och för billiga. Vårt krav är att 2 miljarder ton skrotas. MP:s strategi är däremot dömd att misslyckas, skriver Annie Lööf och Kent Johansson (C).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.