Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 08:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-ska-vi-flytta-och-fornya-kiruna-nar-gruvan-byggs-ut/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så ska vi flytta och förnya Kiruna när gruvan byggs ut”

God samhällsservice i Kiruna är en förutsättning för att LKAB ska kunna nyrekrytera inför framtiden, skriver artikelförfattarna.
God samhällsservice i Kiruna är en förutsättning för att LKAB ska kunna nyrekrytera inför framtiden, skriver artikelförfattarna. Foto: Henrik Montgomery / TT

Avtal klart i dag. Flytten av staden är ett unikt projekt som tryggar jobb och tillväxt för decennier. Kirunas berömda kyrka flyttas, samtidigt som bland annat ett nytt stadshus och 4.000 nya bostäder byggs. Vi har Sveriges lägsta arbetslöshet, men vi behöver fler entreprenörer, skriver Kirunas kommunalråd och LKAB:s vd.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.