Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-05 22:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-ska-vi-sanka-sveriges-co2-utslapp-med-10-procent/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så ska vi sänka Sveriges CO2-utsläpp med 10 procent”

Möjligheten att konvertera SSAB:s masugn i Oxelösund till ljusbågsugn runt år 2025 utreds nu. Det skulle innebära att SSAB minskar sitt koldioxidutsläpp i Sverige med 25 procent, skriver artikelförfattarna.
Foto: Marcus Ericsson/TT

DN DEBATT 1/2. Vi ger nu grönt ljus för projektet Hybrit som innebär att tre företag kan sänka Sveriges totala koldioxidutsläpp med tio procent. Målet är att vi till år 2035 ska ha en lösning framme där stål tillverkas med vätgas i stället för fossilt kol. Det kommer att bli ett viktigt bidrag till att Sverige når klimat­målen, skriver företrädare för SSAB, LKAB, Vattenfall och Hybrit.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.