Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 03:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-ska-vi-satta-stopp-for-jakten-pa-vinster-i-valfarden/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så ska vi sätta stopp för jakten på vinster i välfärden”

Vi är skyldiga att se till att våra välfärdstjänster samlat sett håller god kvalitet och motverkar social segregering, skriver Ardalan Shekarabi (S) och Ali Esbati (V).
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Skattemedel ska användas till skola och välfärd och inte gå till att starta förskolor i andra länder eller till stora vinster. I mars nästa år läggs en proposition om tillstånd för att motta offentliga medel inom skolväsendet. En utredning ska föreslå hur vi säkrar att skatte­medel används rätt inom vården, skriver Ardalan Shekarabi (S) och Ali Esbati (V).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.