Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-21 03:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-ska-vi-skarpa-sakerheten-kring-de-nationella-proven/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så ska vi skärpa säkerheten kring de nationella proven”

De fall av storskalig spridning som vi känner till har möjliggjorts genom att elever sprider prov i förväg via Snapchat, Facebook eller Instagram. Vi har även sett exempel på personer som säljer prov via anonyma konton på till exempel Instagram, skriver Anders Boman.
De fall av storskalig spridning som vi känner till har möjliggjorts genom att elever sprider prov i förväg via Snapchat, Facebook eller Instagram. Vi har även sett exempel på personer som säljer prov via anonyma konton på till exempel Instagram, skriver Anders Boman. Foto: Erik Nylander/TT

DN DEBATT 24/11. Spridningen av de nationella proven måste stoppas. Skolverket skärper säkerheten inför nästa läsår, bland annat genom att utskick av prov och facit senareläggs. Men för att lyckas krävs även samhällets stöd. Sociala medier måste ta sitt ansvar och det behövs lagstöd så att polisen kan agera, skriver Anders Boman, enhetschef vid Skolverket.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in