Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-02 07:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-ska-vi-skarpa-sakerheten-kring-de-nationella-proven/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så ska vi skärpa säkerheten kring de nationella proven”

De fall av storskalig spridning som vi känner till har möjliggjorts genom att elever sprider prov i förväg via Snapchat, Facebook eller Instagram. Vi har även sett exempel på personer som säljer prov via anonyma konton på till exempel Instagram, skriver Anders Boman.
Foto: Erik Nylander/TT

DN DEBATT 24/11. Spridningen av de nationella proven måste stoppas. Skolverket skärper säkerheten inför nästa läsår, bland annat genom att utskick av prov och facit senareläggs. Men för att lyckas krävs även samhällets stöd. Sociala medier måste ta sitt ansvar och det behövs lagstöd så att polisen kan agera, skriver Anders Boman, enhetschef vid Skolverket.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.