Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-23 03:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-ska-vi-skydda-valrorelsen-fran-andra-staters-paverkan/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så ska vi skydda valrörelsen från andra staters påverkan”

Jag har bjudit in partiledarna för samtliga riksdagspartier för en gemensam genomgång av hotbilden av Säkerhetspolisen och andra relevanta myndigheter, för att skapa en delad bild av hur vi stärker motståndskraften mot försök att otillbörligt påverka valrörelsen, skriver Stefan Löfven.
Foto: Magnus Hallgren

I flera länder har försök till påverkansoperationer bekräftats i samband med allmänna val. Det finns inget som säger att svenska val kommer att vara fredade, tvärtom ser vi redan tecken på försök att påverka svensk politik. Vi genomför nu därför ytterligare insatser för att höja samhällets motståndskraft, skriver statsminister Stefan Löfven (S).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.