Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-03 09:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-ska-vi-skydda-valrorelsen-fran-andra-staters-paverkan/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så ska vi skydda valrörelsen från andra staters påverkan”

Jag har bjudit in partiledarna för samtliga riksdagspartier för en gemensam genomgång av hotbilden av Säkerhetspolisen och andra relevanta myndigheter, för att skapa en delad bild av hur vi stärker motståndskraften mot försök att otillbörligt påverka valrörelsen, skriver Stefan Löfven.
Jag har bjudit in partiledarna för samtliga riksdagspartier för en gemensam genomgång av hotbilden av Säkerhetspolisen och andra relevanta myndigheter, för att skapa en delad bild av hur vi stärker motståndskraften mot försök att otillbörligt påverka valrörelsen, skriver Stefan Löfven. Foto: Magnus Hallgren

I flera länder har försök till påverkansoperationer bekräftats i samband med allmänna val. Det finns inget som säger att svenska val kommer att vara fredade, tvärtom ser vi redan tecken på försök att påverka svensk politik. Vi genomför nu därför ytterligare insatser för att höja samhällets motståndskraft, skriver statsminister Stefan Löfven (S).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in