Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-18 03:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-ska-vi-stoppa-den-grova-brottsligheten-i-sodertalje/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så ska vi stoppa den grova brottsligheten i Södertälje”

I Södertälje har en organiserad kriminalitet över hela brottsskalan etablerat sig. Stora penningsummor är i omlopp vid fastighets- och företagsköp. Mord, utpressning, misshandel, narkotikasmuggling, flyktingsmuggling, pengatvätt, skattebrott och mycket annat ingår i denna verksamhet. Polisen kan inte ensam lösa problemen, därför bedrivs arbetet i nära samarbete med andra myndigheter. Lagstiftaren bör också överväga möjligheten att förverka egendom som uppstått genom kriminell verksamhet. Den som bor i palatsliknande hus och nästan inte har deklarerad inkomst bör kunna avkrävas en rimlig förklaring till detta, skriver Carin Götblad.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.