Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 14:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-skapas-en-offentlig-sektor-som-ar-bra-for-medborgarna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så skapas en offentlig sektor som är bra för medborgarna”

Alla människor har rätt till sina egna värderingar och åsikter. Det arbetsgivaren däremot kan ha synpunkter på är beteenden och förhållningssätt, skriver artikelförfattaren.
Foto: Claudio Bresciani/TT

DN DEBATT 8/7. Ett aktivt värdegrundsarbete kan leda till offentliga organisationer med en hållbar förvaltningskultur, god arbetsmiljö och goda tjänster till medborgarna. Men arbetet kan lätt skapa ökad misstro mot ledningen och betraktas som slöseri med offentliga resurser, skriver docent Louise Bringselius och presenterar fem förutsättningar för att lyckas.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.