Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-16 15:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-sprids-falska-nyheter-om-den-svenska-coronastrategin/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så sprids falska nyheter om den svenska coronastrategin”

Att beskriva Sverige som fritt från restriktioner är naturligtvis felaktigt och visar på att författaren har misstolkat den nationella kontexten, eller att han inte granskat sina påståenden tillräckligt noga, skriver Michal Smrek.
Att beskriva Sverige som fritt från restriktioner är naturligtvis felaktigt och visar på att författaren har misstolkat den nationella kontexten, eller att han inte granskat sina påståenden tillräckligt noga, skriver Michal Smrek. Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 22/4.

Statsvetaren Michal Smrek: The Guardians kritiska analyser av ”svenska modellen” har spritts vidare i Europa och där blivit rent felaktiga.

Inflytelserika brittiska The Guardians kritiska, men något missvisande analyser, av den ”svenska modellen” i kampen mot coronaviruset har spritts vidare i Europa som en visklek där varje redaktion lagt till nya felaktiga nyanser. När nyheten till slut når etablerade mediehus i bland annat Centraleuropa är den på gränsen till att vara ”fake news”.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in