Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-05 05:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-vill-regeringen-forbattra-apoteksmarknaden/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så vill regeringen förbättra apoteksmarknaden”

Apoteket kan inom ramen för sitt uppdrag, och med ägarens tydliga stöd, utveckla sina målsättningar för att agera sjukdomsförebyggande, främja en ökad hälsa och ta ett aktivt miljöansvar, skriver artikelförfattarna.
Foto: Eva-Karin Gyllenberg

Regeringen kommer i vår med en proposition baserad på apoteksmarknadsutredningens förslag. Statliga Apoteket AB:s roll som föredöme är viktigt och regeringen har inga planer att minska ägandet. Däremot vill vi avyttra det statliga ägandet i Apoteksgruppen Holding i Sverige AB, skriver Mikael Damberg (S) och Gabriel Wikström (S).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.