Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 08:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-vill-vi-lakare-reformera-den-svenska-primarvarden/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så vill vi läkare reformera den svenska primärvården”

Landstingens styrning av primärvården har under årtionden skett genom detaljreglering. Det signalerar en brist på tillit till professionen, skriver artikelförfattarna.
Foto: Isabell Höjman/TT

DN DEBATT 24/2. Primärvården är underdimensionerad, underfinansierad och känne­tecknas av brist på allmänläkare. En förutsättning för att lösa problemen är att den medicinska professionen får styra utformningen av vården. Principen om en fast läkare för varje patient och ett listtak är också helt nödvändig, skriver åtta representanter för Sveriges läkarkår.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.