Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-03 20:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sakerhetspolitiken-ligger-fast-vi-lamnar-inte-alliansfriheten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Säkerhetspolitiken ligger fast – vi lämnar inte alliansfriheten”

Politiska äventyrligheter är inte ett bra sätt att hantera svåra och komplexa säkerhetspolitiska avgöranden, skriver Ann Linde (S) och Peter Hultqvist (S).
Foto: Anette Nantell, Lisa Mattisson

DN DEBATT 6/4.

Ann Linde (S) och Peter Hultqvist (S): Bevisbördan om vad som skulle bli bättre med en så kallad ”Natooption” ligger hos borgerligheten.

I den tid av osäkerheter vi lever i krävs det stabilitet, långsiktighet och förutsägbarhet i säkerhetspolitiken. Den militära alliansfriheten ger Sverige handlingsfrihet att i varje given situation agera på det sätt som bäst gagnar avspänning och en fredlig utveckling samt säkrar Sveriges självständighet i utrikespolitiken.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.