Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 17:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/samarbetet-mellan-vard-och-forskning-maste-bli-battre/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Samarbetet mellan vård och forskning måste bli bättre”

Behovet av ett nära samarbete mellan forskning och vård är större än någonsin eftersom forskningsutvecklingen är så snabb. Det saknas dock genomtänkta mål, strategier och åtgärdsplaner, enligt artikelförfattarna.
Foto: Roger Turesson

DN DEBATT 17/7. Årligen investeras miljarder i medicinsk forskning. Trots det når en stor del av resultaten inte patienterna – som riskerar att behandlas med för­åldrade metoder. Forskningen måste bli ett mer naturligt inslag i hälso- och sjukvårdens dagliga verksamhet, skriver företrädare för flera forsknings­finansiärer och föreslår ett nytt kunskapsuppdrag till vården.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.