Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-26 15:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/samarbetet-mellan-vard-och-forskning-maste-bli-battre/

Hälsa

Hälsa. ”Samarbetet mellan vård och forskning måste bli bättre”

Behovet av ett nära samarbete mellan forskning och vård är större än någonsin eftersom forskningsutvecklingen är så snabb. Det saknas dock genomtänkta mål, strategier och åtgärdsplaner, enligt artikelförfattarna.
Behovet av ett nära samarbete mellan forskning och vård är större än någonsin eftersom forskningsutvecklingen är så snabb. Det saknas dock genomtänkta mål, strategier och åtgärdsplaner, enligt artikelförfattarna. Foto: Roger Turesson

DN DEBATT 17/7. Årligen investeras miljarder i medicinsk forskning. Trots det når en stor del av resultaten inte patienterna – som riskerar att behandlas med för­åldrade metoder. Forskningen måste bli ett mer naturligt inslag i hälso- och sjukvårdens dagliga verksamhet, skriver företrädare för flera forsknings­finansiärer och föreslår ett nytt kunskapsuppdrag till vården.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in