Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-21 21:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/samer-med-jaktratt-kan-inte-sarbehandlas/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Samer med jakträtt kan inte särbehandlas”

En majoritet i kommittén har ställt sig bakom ett förslag till modesta förändringar i syfte att möjliggöra en mer enhetlig statlig praxis för upplåtelser, skriver artikelförfattaren.
Foto: Beatrice Lundborg

DN DEBATT 2/6.

Frågan om jakt på renskötselmarker upprör och engagerar. Girjas-domen ändrar förutsättningarna för jakt- och fiskerätt i vissa områden, och vårt uppdrag är att komma fram till hur lagstiftningen ska förhålla sig till det. Men varken diskussioner eller lagar blir bra om de bygger på fantasier och fördomar, skriver Renmarkskommitténs ordförande Eric M Runesson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.