Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-08 17:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/samhalls-uppdrag-gar-inte-att-klara-utan-hojd-ersattning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Samhalls uppdrag går inte att klara utan höjd ersättning”

Hos oss kan det till exempel behövas fyra personer för att göra ett jobb som andra företag skulle kunna göra med en eller två personer, skriver artikelförfattarna.
Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock

DN DEBATT 1/4.

Samhall har genom åren gett arbete till 200 000 personer med funktionsnedsättning. Men när konjunkturen nu dyker – hur ska ett bolag som inte kan säga upp medarbetare enkelt sänka kostnader? Kortsiktigt behövs 900 miljoner kronor mer, men långsiktigt måste staten ta ställning till vad den vill med företaget, skriver Sara Revell Ford och Cecilia Schelin Seidegård för Samhall.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.