Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-06 22:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/samhallsutmaningar-kraver-satsning-pa-vuxenutveckling/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Samhällsutmaningar kräver satsning på vuxenutveckling”

Människor har förutsättningar att utvecklas, inte bara under barndomen, utan under hela livet. Individer kan växa, utveckla färdigheter och stärka sina inre resurser, som att utgå från fler perspektiv, tänka mer komplext, värdera kunskap och mogna mot en allt större självinsikt, skriver artikelförfattarna.
Människor har förutsättningar att utvecklas, inte bara under barndomen, utan under hela livet. Individer kan växa, utveckla färdigheter och stärka sina inre resurser, som att utgå från fler perspektiv, tänka mer komplext, värdera kunskap och mogna mot en allt större självinsikt, skriver artikelförfattarna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 25/4. På samma sätt som Sverige blev ett föregångsland när det gäller jämställdhet och hållbarhet kan vi bli det när det kommer till mänsklig mognad och visdom. Ett livslångt lärande, eller ”vuxenutveckling”, ger förutsättningar för individen att hantera den accelererande komplexiteten i världen och våra samhällen, skriver 12 företrädare för forskning, företag och organisationer.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in