Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-25 16:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/samma-kvinnosyn-i-sverige-som-bland-talibanerna/

DN DEBATT

DN Debatt. "Samma kvinnosyn i Sverige som bland talibanerna"

Jämställdhetsombudsmannen Claes Borgström: Ett samhälle där det finns prostitution når aldrig jämställda löner. Lika lön för lika arbete kan inte uppnås så länge vi har ett samhälle som säger att män har rätt till kvinnors kroppar. Grundläggande strukturer gör att vi i Sverige regelmässigt värderar kvinnor lägre än män. Det är en idé som vi har gemensamt med talibanerna. Normen är att mannen är överordnad kvinnan. Frågor om lönesättning och prostitution kan inte isoleras från varandra, skriver jämställdhetsombudsmannen Claes Borgström.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.