Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-26 01:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sank-marginalskatten-och-hoj-skatt-pa-kapital-och-fastigheter/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sänk marginalskatten och höj skatt på kapital och fastigheter”

Centrala finansieringskällor i våra reformskisser är således höjd skatt på kapital­inkomster från fåmansaktiebolag och en progressiv fastighetsskatt, skriver artikelförfattarna.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 23/4. Höjd skatt på kapitalinkomster från fåmansaktiebolag och en progressiv fastighetsskatt kan finansiera sänkta marginalskatter. Det skulle öka höginkomsttagares drivkrafter att jobba på ett fördelningspolitiskt legitimt sätt. Förslagen i vår nya ESO-rapport gör också att klyftan mellan skatt på arbete och kapital minskar, skriver Spencer Bastani och Håkan Selin.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.