Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-18 00:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sank-skatten-for-den-som-har-forstajobbet-anstallning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sänk skatten för den som har förstajobbet-anställning”

Vi vill att skoleleverna går en timme längre i skolan per dag med start i lågstadiet och föreslår även mer matematikundervisning, högre lärarlöner samt obligatorisk lovskola och läxhjälp för dem som riskerar att halka efter, skriver artikelförfattarna.
Vi vill att skoleleverna går en timme längre i skolan per dag med start i lågstadiet och föreslår även mer matematikundervisning, högre lärarlöner samt obligatorisk lovskola och läxhjälp för dem som riskerar att halka efter, skriver artikelförfattarna. Foto: TT

M:s budgetmotion. Skatten bör sänkas, framför allt för dem med låga inkomster. Den som har en förstajobbet-anställning bör endast skatta för den del av inkomsten som överstiger 12.000 kronor per månad. Vi är beredda att låta denna typ av skattelättnad omfatta även nyanlända, skriver Anna Kinberg Batra (M) och Ulf Kristersson (M).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in