Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-16 14:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sank-skatterna-och-forkorta-vardkoerna-med-19-miljarder/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sänk skatterna och förkorta vårdköerna med 19 miljarder”

Att det alltid ska löna sig bättre att arbeta än att gå på bidrag är kärnan i Moderaternas ekonomiska politik. Den är också en avgörande princip för ett samhälle som inte accepterar social stagnation och utanförskap, utan ser värdet av social rörlighet, skriver Elisabeth Svantesson och Ulf Kristersson.
Att det alltid ska löna sig bättre att arbeta än att gå på bidrag är kärnan i Moderaternas ekonomiska politik. Den är också en avgörande princip för ett samhälle som inte accepterar social stagnation och utanförskap, utan ser värdet av social rörlighet, skriver Elisabeth Svantesson och Ulf Kristersson. Foto: Nicklas Thegerström

Vår budgetmotion har fokus på tre områden: Vi stärker arbetslinjen med sänkta skatter för vanliga löntagare. Vi satsar på landets stora problem med bland annat 19 miljarder för att korta vårdköerna. Och vi bygger beredskap för sämre tider med buffertar mot nästa kris. Det skriver Ulf Kristersson (M) och Elisabeth Svantesson (M).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in