Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 19:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sank-skatterna-pa-arbete-och-kapital-med-245-miljarder/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sänk skatterna på arbete och kapital med 245 miljarder”

Vi föreslår en reform av bostadsbeskattningen där skatten på villor och bostadsrätter höjs samtidigt som fastighetsskatten på hyreshus avskaffas, skriver artikelförfattarna.
Vi föreslår en reform av bostadsbeskattningen där skatten på villor och bostadsrätter höjs samtidigt som fastighetsskatten på hyreshus avskaffas, skriver artikelförfattarna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 26/11. Trots att behovet av förändringar i skattesystemet är uppenbart börjar tiden för januariöverenskommelsens utlovade skattereform att rinna ut. Det skriver Jacob Lundberg och Karin Svanborg-Sjövall, Timbro, som i dag presenterar en samlad skattereform med halverad bolagsskatt, sänkt kapitalskatt, enhetlig moms och avskaffad statlig inkomstskatt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.