Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 06:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sankta-krav-pa-skyddsutrustning-saknar-vetenskaplig-grund/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sänkta krav på skyddsutrustning saknar vetenskaplig grund”

Att ersätta brist på adekvat utbildning med en lättnad av rutinerna för skyddsutrustning är fel, skriver artikelförfattarna.
Foto: Mikael Fritzon/TT

DN DEBATT 1/4.

17 infektionsspecialister och läkarföreträdare: Dåligt skydd för vårdpersonal kan minska vårdkapaciteten och då öka dödligheten i covid-19.

Enhetliga riktlinjer, baserade på vetenskap, beprövad erfarenhet och försiktighetsprincip måste råda i nuvarande situation och transparens i processen är ett krav. All vårdpersonal måste förses med korrekt skyddsutrustning och utbildning i hur den ska användas.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.