Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-30 02:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sankta-marginalskatter-kan-ge-tusentals-nya-industrijobb/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Sänkta marginalskatter kan ge tusentals nya industrijobb”

Genom att företagen får ut fler timmar av sina högavlönade personer, förbättras företagens produkter och tjänster och vilket ökar efterfrågan. För att klara av att leverera anställer företagen fler i produktionen och de ökar också inköpen från underleverantörer, skriver artikelförfattarna.
Foto: Alamy

DN DEBATT 14/8.

Ekonomer vid Teknikföretagen och Svenskt näringsliv: En halvering av statliga inkomstskatten kan skapa tusentals nya jobb inom industrin.

En betydande andel, cirka 7 000, av de tillkommande arbetstillfällena skulle finnas inom arbetarkollektivet. Det visar vi i en rapport publiceras i dag.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.