Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-27 22:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sankta-marginalskatter-kan-ge-tusentals-nya-industrijobb/

DN Debatt

DN Debatt. ”Sänkta marginalskatter kan ge tusentals nya industrijobb”

Genom att företagen får ut fler timmar av sina högavlönade personer, förbättras företagens produkter och tjänster och vilket ökar efterfrågan. För att klara av att leverera anställer företagen fler i produktionen och de ökar också inköpen från underleverantörer, skriver artikelförfattarna.
Genom att företagen får ut fler timmar av sina högavlönade personer, förbättras företagens produkter och tjänster och vilket ökar efterfrågan. För att klara av att leverera anställer företagen fler i produktionen och de ökar också inköpen från underleverantörer, skriver artikelförfattarna. Foto: Alamy

DN DEBATT 14/8.

Ekonomer vid Teknikföretagen och Svenskt näringsliv: En halvering av statliga inkomstskatten kan skapa tusentals nya jobb inom industrin.

En betydande andel, cirka 7 000, av de tillkommande arbetstillfällena skulle finnas inom arbetarkollektivet. Det visar vi i en rapport publiceras i dag.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in