Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-01 04:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sapo-kan-ha-eldat-upp-olof-palmes-personakt/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Säpo kan ha eldat upp Olof Palmes personakt”

Det är viktigt att söka ett svar på vad som hänt med Olof Palmes Säpoakt. Det går inte att utesluta att svaret skulle kunna öka förståelsen av vad som hände i korsningen Sveavägen–Tunnelgatan den där fredagskvällen i februari 1986, skriver Bo G Andersson.
Foto: Alexander Mahmoud

DN DEBATT 13/9.

Journalisten Bo G Andersson: Detta är en skandal och ett allvarligt avbräck för historieforskningen och möjligheterna att lösa Palmemordet.

Säkerhetspolisens akt om Olof Palme är spårlöst försvunnen. Arkivarierna på myndigheten har utan resultat försökt lokalisera dokumenten. En teori är att personakten eldats upp.  Nu måste JO utreda vad som har hänt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.