Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-31 20:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sapo-trakasserar-muslimer-och-underblaser-islamofobi/

DN DEBATT

DN Debatt. "Säpo trakasserar muslimer och underblåser islamofobi"

Ledande miljöpartister beslår Säpo och Krisberedskapsmyndigheten med att aktivt stigmatisera muslimer i direkt brott mot riksdagens integrationspolitik. I åratal har den svenska säkerhetspolisen konsekvent ägnat sig åt att trakassera muslimer i Sverige. Bland annat samarbetar Säpo med kommunala bostadsbolag och skolor i miljonprogramsförorter för att kartlägga och misstänkliggöra de muslimska invånarna. Därigenom går Säpo över gränsen till islamofobi, vilket inte motverkar terrorism och annan brottslighet men däremot bäddar för ökad diskriminering av muslimer. I samma lagstridiga anda verkar Sveriges största övning någonsin i terroristbekämpning som Krisberedskapsmyndigheten inleder på onsdag och som helt bygger på att muslimer i allmänhet utgör ett akut hot. Det skriver oppositionsborgarrådet i Stockholm Yvonne Ruwaida och riksdagsledamot Mehmet Kaplan (båda mp).

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.